Ψυχικό:-Έτοιμος-προς-χρήση-ο-νέος-χώρος-αναψυχής-για-παιδιά

Ψυχικό: Έτοιμος προς χρήση ο νέος χώρος αναψυχής για παιδιά

Πολιτικη

Την Τετάρτη 25 Μαΐου εγκαινιάζεται η νέα και μεγαλύτερη παιδική χαρά στο Νέο Ψυχικό, στη πλατεία Ελευθερίας. Η έκταση της καταλαμβάνει σχεδόν 2 στρέμματα, ενώ όπως μάθαμε από την δημοτική αρχή διαθέτει δώδεκα όργανα παιδικής αναψυχής επτά εκ των οποίων προορίζονται για χρήση ατόμων με αναπηρία σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Η νέα παιδική χαρά στο Νέο Ψυχικό εγκαινιάζεται την Τετάρτη 25 Μαΐου στη πλατεία Ελευθερίας στις 7 το απόγευμα.

Αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη παιδική χαρά στο Νέο Ψυχικό σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που οι ελεύθεροι χώροι ψυχαγωγίας για τα παιδιά είναι μεγάλης αξίας.

Πέρα των παιχνιδιών αναψυχής για τα παιδιά, αυτό που ξεχωρίζει είναι ο περιμετρικός ποδηλατόδρομος όπου κανείς μπορεί να κάνει με ασφάλεια ποδηλασία.

Η Δημοτική Αρχή Φιλοθέης – Ψυχικού επίσης, ενημερώνει ότι απομάκρυνε το εγκαταλελειμμένο σιντριβάνι από το μέσο της Πλατείας, όπου τα τελευταία 13 χρόνια αποτελούσε σημείο κινδύνου για τα παιδιά που έπαιζαν. Ευτυχώς δηλαδή που τόσα χρόνια δεν αναφέρθηκε κάποιο ατύχημα εκεί, διότι 13 χρόνια σαφώς και είναι μια τεράστια χρονική περίοδος για να υπάρχει το επικίνδυνο – κατά δήλωση Δήμου – συντριβάνι.

«Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, για να διασκεδάσουμε παρέα με ξυλοπόδαρους, να κάνουμε face painting, να παίξουμε με cartoons, να χορέψουμε, αλλά και με πολλές ακόμα εκπλήξεις» γράφει το προσκλητήριο του Δήμου.

Το κόστος του έργου καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ.

Ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες για την παιδική χαρά τις οποίες παραθέτουμε:

Η παιδική χαρά πληροί απαιτήσεις προσβασιμότητας για μετακινήσεις πεζή με ή χωρίς βοηθήματα και με τροχήλατο εξοπλισμό (αναπηρικά αμαξίδια, βρεφικά και παιδικά καρότσια, μικρά ποδήλατα και πατίνια) για κάθε κατηγορία χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων.

Διαθέτει δώδεκα όργανα παιδικής αναψυχής επτά εκ των οποίων προορίζονται για χρήση ατόμων με αναπηρία σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Ωστόσο, επειδή οι αναπηρίες δεν είναι μόνο κινητικές ή ορατές, κάθε εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εμπειρία, τις γνώσεις, τις δεξιότητες, του επιπέδου συγκέντρωσης και την ηλικία του κάθε παιδιού.

Υπό αυτό το πρίσμα, προς αποφυγήν διακρίσεων και κοινωνικού στιγματισμού, δεν τοποθετούνται επιγραφές για τα άτομα με αναπηρία, διότι η παιδική χαρά απευθύνεται σε όλα τα παιδιά κάθε ηλικίας, κάθε σωματικής διάπλασης, θαρραλέα και μη, με ή χωρίς αναπηρίες.

Η έκταση της νέας παιδικής χαράς είναι 1.800m2 και αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες έγινε καλή δουλειά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr