Το-ελληνικό-μονοθέσιο-και-ο-υπουργός

Το ελληνικό μονοθέσιο και ο υπουργός

Πολιτικη

Ο κ. Καλαφάτης παρακολούθησε την επίδειξη του μονοθεσίου και συνομίλησε με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, από τον πιλότο της Formula, τους μηχανικούς, ως την ομάδα προώθησης του οχήματος.

Στην επίδειξη του εντυπωσιακού μονοθεσίου αγωνιστικού της ομάδας ART (Aristotle Racing Team) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Formula Show των φοιτητριών και των φοιτητών της ομάδας, παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης παρακολούθησε την επίδειξη του μονοθεσίου και συνομίλησε με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, από τον πιλότο της Formula, τους μηχανικούς, ως την ομάδα προώθησης του οχήματος.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, μετά την παρουσίαση του μονοθεσίου, στην εκδήλωση της οποίας την αιγίδα παρείχε ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του ΥΠΕΣ, τόνισε:«Είμαι χαρούμενος και απόλυτα ικανοποιημένος που, αφού υποδέχτηκα πριν από λίγες εβδομάδες την αντιπροσωπεία των παιδιών στο διοικητήριο κι αφού μου εξήγησαν την ιδέα, την αγκάλιασα, και βλέπω σήμερα, από πρώτο χέρι, αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας. Άριστοι φοιτητές και άριστες φοιτήτριες, παρήγαγαν ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Οι διαγωνισμοί που θα ακολουθήσουν και στους οποίους θα συμμετέχει η ART, θα αποτελέσουν μοναδική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα για τη βόρεια Ελλάδα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και τα υπόλοιπα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Μακεδονίας και της Θράκης, να δείξουν το υψηλότατο επίπεδο των φοιτητριών και των φοιτητών τους. Θα δώσουν την ευκαιρία και σε εμάς τους Μακεδόνες να νιώσουμε περήφανοι, επειδή διαθέτουμε εκκολαπτόμενους επιστήμονες υψηλού επιπέδου και ανθρώπους οι οποίοι, σε διαγωνιστικές διαδικασίες, όπου θα κληθούν να ανταγωνιστούν συναδέλφους τους, είμαι σίγουρος ότι θα τα πάνε εξαιρετικά καλά».Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Το μέλλον της Ελλάδας -και ιδιαίτερα της βόρειας Ελλάδας- με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουμε, δίνουν τις δυνατότητες στις φοιτήτριες και τους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να πρωτοπορούν, σε επιστημονικό πεδίο. Διαθέτουμε, ως χώρα, ένα μοναδικό ακαδημαϊκό έμψυχο υλικό, που ο στόχος μας είναι, να το ενισχύσουμε και να το βοηθήσουμε».​

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr