Ο-προμηθευτής-τσιπ-της-apple-tsmc-σχεδιάζει-εργοστάσιο-στη-Σιγκαπούρη

Ο προμηθευτής τσιπ της Apple TSMC σχεδιάζει εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη

Τεχνολογια

Ο προμηθευτής chip της Apple TSMC σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης chip, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Η TSMC είναι ο μοναδικός προμηθευτής chip της Apple, υπεύθυνη για την κατασκευή όλων των προσαρμοσμένων chip πυριτίου της εταιρείας, όπως το A15 Bionic και το M1. Αν και οι παραγγελίες της εταιρείας έχουν προτεραιότητα περιορίζοντας τον αντίκτυπο των ελλείψεων στους πελάτες της Apple, η TSMC δεν έχει σταματήσει να υποφέρει από προβλήματα παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συμβάσεων chip στον κόσμο.

Σύμφωνα με άτομα που λέγεται ότι είναι εξοικειωμένα με το θέμα, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης μπορεί να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της κατασκευής του εργοστασίου, το οποίο θα χρειαστεί δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προτεινόμενες γραμμές παραγωγής θα κατασκευάζουν τσιπ με διαδικασίες κατασκευής 7 έως 28nm, οι οποίες είναι παλαιότερες τεχνολογίες παραγωγής. Αφού, λοιπόν, τα τελευταία chip της Apple κατασκευάζονται με τη διαδικασία των 5nm της TSMC, επομένως δεν θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στο νέο εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη. Βέβαια, η επέκταση θα μπορούσε να απελευθερώσει την παραγωγική ικανότητα σε άλλα εργοστάσια όπου μπορούν να κατασκευαστούν τα chip της Apple και να βοηθήσει με το πρόβλημα των παγκόσμιων ελλείψεων.

Εκτός από τα σχέδια για ένα νέο εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη, η TSMC κατασκευάζει επίσης ένα εργοστάσιο 12 δισ. δολαρίων στην Αριζόνα για την κατασκευή chip 5nm και ένα στην Ιαπωνία με τη βοήθεια της ιαπωνικής κυβέρνησης και την επένδυση της Sony.