Ολυμπιακός:-Τι-ισχύει-με-την-περίπτωση-του-Οφόε-και-με-το-θέμα-της-εφορίας-του

Ολυμπιακός: Τι ισχύει με την περίπτωση του Οφόε και με το θέμα της εφορίας του

Αθλητικα

Ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει κατά της απόφασης που επιδίκαζε στον Βέλγο ποδοσφαιριστή ένα ποσό για τους φόρους του από το 2018 και μένει να ξεκαθαριστεί τι θα ισχύσει.

Από το 2021 ο Οτζίτζα Οφόε είχε καταθέσει προσφυγή κατά του Ολυμπιακού, ζητώντας να πληρωθεί η εφορία του.

Ο Βέλγος μέσος είχε καταθέσει προσφυγή στην αρμόδια επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ κατά της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, επειδή υπήρχε εκκρεμότητα με την εφορία του ή τουλάχιστον αυτό θεωρούσε πως υπήρχε. Έτσι, μέσω αυτού του τρόπου ζητούσε να καλυφθεί από την ομάδα του Ολυμπιακού το ποσό αυτό.

Τι έχει όμως συμβεί; Ο Οφόε όταν είχε πάρει μεταγραφή αποχωρώντας από τον Ολυμπιακό είχε υπογράψει συμφωνία παραίτησης. Με αυτόν τον τρόπο είχε κλείσει η οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα καθώς και πρακτικά και με έγγραφο υπέγραφε το ότι δεν είχε πια καμία αξίωση. Δύο χρόνια (και πλέον) μετά η πλευρά του παίκτη επέλεξε να κινηθεί για την πληρωμή του φόρου του.

Σε πρώτο βαθμό επιδικάστηκαν χρήματα στον Οφόε. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει έφεση επί της απόφασης (η έφεση έχει εκδικαστεί και αναμένεται η απόφαση) και μένει να φανεί εάν το συγκεκριμένο Όργανο είναι αρμόδιο (ή εάν το θέμα πρέπει να λυθεί σε επίπεδο διεθνών Ομοσπονδιών) να εκδικάσει τέτοια απόφαση και εάν θα ανατραπεί η απόφαση που υπάρχει από τον πρώτο βαθμό.