«Οι-γιοι-μου-την-μίσησαν»:-Η-Σακίρα-υποστηρίζει-ότι-η-ταινία-barbie-είναι-«ευνουχιστική»

«Οι γιοι μου την μίσησαν»: Η Σακίρα υποστηρίζει ότι η ταινία Barbie είναι «ευνουχιστική»

Αθλητικα

Σε μια απρόσμενη και ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη δήλωση προχώρησε η Κολομβιανή μουσικός Σακίρα, αναφέροντας ότι η ταινία Barbie είναι «ευνουχιστική» και υποστήριξε ότι «στερεί από τους άνδρες τη δυνατότητα να είναι άνδρες».

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Allure, η οποία επικεντρώθηκε στον «θηλυκό φεμινισμό» που κρύβεται πίσω από τη δουλειά της, η Σακίρα είπε ότι παρακολούθησε τη σάτιρα που σκηνοθέτησε η Γκρέτα Γκέργουιγκ και είπε: «Οι γιοι μου την μίσησαν εντελώς [την ταινία]. Ένιωσαν ότι ήταν ευνουχιστικό. Και συμφωνώ, σε κάποιο βαθμό».

Μπράβο στη Σακίρα από τον Πιρς Μόργκαν

Επιπροσθέτως, δήλωσε: «Μου αρέσει η ποπ κουλτούρα όταν προσπαθεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες χωρίς να στερεί από τους άνδρες τη δυνατότητα να είναι άνδρες, να προστατεύουν και να παρέχουν».

«Πιστεύω στο να δίνουμε στις γυναίκες όλα τα εργαλεία και την εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά χωρίς να χάσουμε την ουσία μας, χωρίς να χάσουμε τη θηλυκότητά μας. Πιστεύω ότι οι άνδρες έχουν έναν σκοπό στην κοινωνία και οι γυναίκες έχουν επίσης έναν άλλο σκοπό. Συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον και αυτό το αλληλοσυμπλήρωμα δεν πρέπει να χαθεί».

Οι απόψεις της Σακίρα για την Barbie, η οποία μέχρι στιγμής έχει εισπράξει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, έχουν υιοθετηθεί από πολλούς συντηρητικούς σχολιαστές, συμπεριλαμβανομένου του Πιρς Μόργκαν, ο οποίος ανάρτησε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας: «Ζήτω η @shakira – επιτέλους, μια γυναίκα υψηλού κύρους που είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το γεγονός ότι οι άνδρες είναι άνδρες».

Άλλοι αρνητικοί σχολιαστές της Barbie ήταν ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, ο οποίος επέκρινε τον ηθοποιό Ράιαν Γκόσλινγκ ότι «κάνει αυτή τη μαλακί@ για τα λεφτά». Ο Στόουν ζήτησε αργότερα συγγνώμη λίγο πριν από την απονομή των Όσκαρ, λέγοντας ότι «εκτίμησε την ταινία για την πρωτοτυπία και τη θεματολογία της» και ότι είχε «μιλήσει χωρίς να γνωρίζει».

*Mε πληροφορίες από Guardian | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters

Γράψτε το σχόλιο σας