Να-γίνει-«παραγωγός»-ρεύματος-θέλει-ο-Δήμος-Τρίπολης

Να γίνει «παραγωγός» ρεύματος θέλει ο Δήμος Τρίπολης

Πολιτικη

Ο Δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, αποκάλυψε σε διαδικτυακό του διάλογο με κατοίκους, πως σύντομα ο Δήμος θα αποκτήσει ενεργειακή κοινότητα με στόχο την μείωση του κόστους ενέργειας.

Σε μια συμπερίληψη των όσων προγραμματίζονται να γίνουν στη πόλη, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης σε διαδικτυακή συζήτηση του με δημότες.

Ξεχώρισε φυσικά το θέμα αδειοδότησης της ενεργειακής κοινότητας που σχεδιάζεται σε μια περίοδο που δήμους και νοικοκυριά απασχολεί έντονα το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. «Έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας Τρίπολης.  Περιμένουμε από την Αποκεντρωμένη την έγκριση των όρων σύνδεσης, ώστε ο Δήμος να γίνει παραγωγός ρεύματος. Στόχος είναι να μειώσουμε το κόστος ενέργειας και να καταναλώνουμε ρεύμα που παράγεται από τον ήλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά κατόπιν ερώτησης από δημότη.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη η μελέτη για την δημιουργία Πανεπιστημίου στη περιοχή, το οποίο κατά δήλωση του έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και απομένει η απαλλοτρίωση των εκτάσεων που πρόκειται να κατασκευαστεί κατόπιν φυσικά του ορισμού του ύψους της αποζημίωσης προς τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων, για το οποίο θα αποφανθούν τον Σεπτέμβριο τα δικαστήρια.

Αναφέρθηκε ακόμη στη προμήθεια των νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων σε συνδυασμό με τους σταθμούς φόρτισης που θα μπούνε σε πολυσύχναστα σημεία της Τρίπολης. Στο πολύ σοβαρό ζήτημα των αγροτικών δρόμων, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως πολύ σύντομα όλοι οι δρόμοι θα έχουν βελτιωθεί διευκολύνοντας την πρόσβαση των κατοίκων.

Συζήτηση υπήρξε και για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης με τον δήμαρχο να υποστηρίζει πως έχει βοηθήσει πολύ στην αποσυμφόρηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το κέντρο έχει ανασάνει». Παράλληλα αποκάλυψε πως σύντομα ο Δήμος Τρίπολης θα νοικιάσει οικόπεδα προκειμένου να αξιοποιηθούν ως δημοτικά πάρκινγκ.

Τέλος, μια καλή είδηση που αφορά τον Πολιτισμό, είναι η δημιουργία του «Ψηφιακού Μουσείου Αγώνα» το οποίο θα συμβασιοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο όπως είπε και πρόκειται να κατασκευαστεί στο Πετροπούλειο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr