Μάντζος:-Η-κυβέρνηση-ας-αναλάβει-τις-ευθύνες-και-ας-σταματήσει-να-αντιπολιτεύεται-το-ΠΑΣΟΚ

Μάντζος: Η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες και ας σταματήσει να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ

Πολιτικη

το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα μπορούσε να ψηφίσει μια τροπολογία που ψαλιδίζει το ποσό της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, τονίζει ο Δ. Μάντζος

Να αναλάβει τις ευθύνες της για την ενεργειακή κρίση και να σταματήσει να αντιπολίτευεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα μπορούσε να ψηφίσει μια τροπολογία που ψαλιδίζει το ποσό της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Μάντζου έχει ως εξής:

«Αντί να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, η Κυβέρνηση επιλέγει να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με επικοινωνιακούς όρους.

»Όταν προτείναμε τη φορολόγηση των υπερκερδών, μας έλεγαν «λαϊκιστές», αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκαν -υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας- να αλλάξουν άποψη. Ο τρόπος φορολόγησης των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ήρθε στη Βουλή με την επίμαχη τροπολογία, αποσκοπούσε στο «ψαλίδισμα» του ποσού που θα φορολογηθεί, κάτι που προφανώς δεν θα στηρίζαμε με την ψήφο μας.

»Μάλιστα, στο ίδιο πνεύμα μικροκομματικής διαχείρισης, η Κυβέρνηση επέλεξε να συνδέσει, στην ίδια τροπολογία, τη φορολόγηση των υπερκερδών με το οικονομικό βοήθημα των 600 ευρώ.

»Σε πείσμα όσων λένε, η αντιπολίτευση που εμείς ασκούμε θα παραμείνει αυστηρή και τεκμηριωμένη, με προτάσεις εφαρμόσιμες, σε κάθε μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Θα πρέπει να το συνηθίσουν».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr