Κορωνοϊός-–-Βόρεια-Κορέα:-Προετοιμαζόταν-για-το-ξέσπασμα,-εισάγοντας-μάσκες,-αναπνευστήρες-και-εμβόλια-από-Κίνα

Κορωνοϊός – Βόρεια Κορέα: Προετοιμαζόταν για το ξέσπασμα, εισάγοντας μάσκες, αναπνευστήρες και εμβόλια από Κίνα

Υγεία

Κατά τους μήνες που προηγήθηκαν της ανακοίνωσής της για το πρώτο επίσημο ξέσπασμα κορωνοϊού στο έδαφός της, η Βόρεια Κορέα ξαφνικά εισήγαγε εκατομμύρια μάσκες, 1.000 αναπνευστήρες και πιθανόν εμβόλια από την Κίνα, όπως προκύπτει από εμπορικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Πεκίνο.

Πριν από δύο εβδομάδες τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν το ξέσπασμα προκαλώντας ανησυχία για έλλειψη εμβολίων, ιατροφαρμακευτικών προμηθειών και τροφίμων.

Στοιχεία των κινεζικών αρχών δείχνουν ότι ακόμη και πριν από την ανακοίνωση η Βόρεια Κορέα είχε ξεκινήσει να αποθηκεύει προμήθειες.

Η Βόρεια Κορέα δεν διενεργεί κάποια σημαντική εμβολιαστική εκστρατεία κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον Φεβρουάριο, ωστόσο, η Κίνα εξήγαγε στη γειτονική της χώρα άγνωστα εμβόλια αξίας 311.126 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτό τον μήνα.

Η Κίνα δεν ανέφερε άλλες εξαγωγές εμβολίων στη Βόρεια Κορέα για οποιονδήποτε άλλο μήνα αυτό τον χρόνο ή για όλο τον προηγούμενο χρόνο.

Από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο – τον τελευταίο μήνα για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία – η Βόρεια Κορέα αγόρασε πάνω από 10,6 εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα, μην έχοντας αγοράσει καμία τον Δεκέμβριο του 2021.

Κατά τους τέσσερις αυτούς μήνες, η Κίνα εξήγαγε επίσης περίπου 95.000 θερμόμετρα, ποσότητα μεγαλύτερη κατά 33 φορές και πλέον από τον συνολικό αριθμό εκείνων που είχε εξαγάγει το 2021.

Η Κίνα εξήγαγε επίσης 1.000 αναπνευστήρες στη Βόρεια Κορέα τον Απρίλιο, αξίας 266.891 δολαρίων, καθώς και προμήθειες εργαστηρίου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευασίες τεστ για Covid-19.

Άλλες εισαγωγές ιατρικοφαρμακευτικού υλικού από τη Βόρεια Κορέα περιελάμβαναν γάντια μιας χρήσης και στολές προστασίας.

Συνολικά, οι κινεζικές εξαγωγές στη Βόρεια Κορέα ανήλθαν σε 98,1 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020 όταν ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 186,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της σχεδόν για όλες τις εμπορικές εισαγωγές στη μεγαλύτερη διάρκεια της πανδημίας και μόνο πρόσφατα επέτρεψε ελάχιστες προμήθειες και προϊόντα στη χώρα που μεταφέρθηκαν με τρένα και πλοία από την Κίνα.

Τρία αεροσκάφη της βορειοκορεατικής εταιρείας Air Koryo έφθασαν στην Κίνα και επέστρεψαν στην Πιονγκγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα μεταφέροντας ιατρικές προμήθειες, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΦΣΑ: Καταγράφονται ελλείψεις σε περισσότερα από 400 φάρμακα

Ευλογιά των πιθήκων: Η ΕΕ αποφάσισε κοινές αγορές εμβολίου και αντιιικής θεραπείας, σύμφωνα με σουηδική εφημερίδα

ΠΟΥ: Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να αναχαιτισθεί, αν δράσουμε τώρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *