Καταγγελία-για-κλοπή-νερού-στη-Δυτική-Αχαΐα

Καταγγελία για κλοπή νερού στη Δυτική Αχαΐα

Πολιτικη

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας μέσω της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης, καταγγέλλει πως το φαινόμενο της νεροκλοπής έχει λάβει απροσδιόριστες και εκτεταμένες διαστάσεις.

Απροσδιόριστες διαστάσεις και πάντως εξαιρετικά εκτεταμένες φαίνεται πως διατηρεί το φαινόμενο της κλοπής νερού σε κοινότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Όπως αναφέρεται σχετικά, οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΔ έχουν εντοπίσει το φαινόμενο. Οι ποσότητες του νερού που διοχετεύονται στα τοπικά δίκτυα, ενώ υπερεπαρκούν για την ύδρευση των κατοίκων, εν τούτοις «εξαφανίζονται» με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νερό και να γίνονται διακοπές ύδρευσης. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ποσότητες νερού που διαφεύγουν και δεν καταγράφονται από υδρόμετρα.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος η ΔΕΥΑΔ προχωράει σε 3 σημαντικές ενέργειες:

  1. Συγκρότηση ειδικού συνεργείου που θα ασχολείται με τον εντοπισμό κρουσμάτων νεροκλοπής, αρχής γενομένης από τις περιοχές εκείνες στις οποίες έχει καταγραφεί το γεγονός και καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου αν χρειαστεί.
  2. Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου, καταγγελίες περιστατικών κλοπής νερού στην αστυνομία – έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή της – ώστε να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη, παράλληλα με την επιβολή προστίμων όπως προβλέπονται από τον κανονισμό της επιχείρησης.
  3. Δυνατότητα αναφοράς/καταγγελίας στους συνδημότες που έχει πέσει στην αντίληψή τους κρούσμα κλοπής νερού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr