Κίνδυνος-από-τα-4.000-ακαθάριστα-οικόπεδα-στο-Δήμο-Αχαρνών

Κίνδυνος από τα 4.000 ακαθάριστα οικόπεδα στο Δήμο Αχαρνών

Πολιτικη

Σε πρόβλημα χωρίς λύση εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με τα ακαθάριστα από ξερά χόρτα και άλλα υλικά οικόπεδα σε πολλούς Δήμους της χώρας. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς ελοχεύει σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο στο Δήμο Αχαρνών και όχι μόνο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στο Δήμο Αχαρνών, αυτή τη στιγμή έχουν εντοπιστεί 4.000 ακαθάριστα οικόπεδα όπου αποτελούν εν δυνάμει «κίνδυνο» για το περιβάλλον και τον αστικό ιστό, εξαιτίας των ξερών χόρτων που έχουν.

Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε γράψει για τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε από πρόσωπο που ασχολείται ενεργά με την πολιτική προστασία σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης πως Τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν το προσάναμμα. Μεγάλος ο κίνδυνος για τους Δήμους.

Ο Δήμος Αχαρνών έχει αποστείλει τέσσερις χιλιάδες (4.000) επιστολές  σε ιδιοκτήτες οικοπέδων προκειμένου να προβούν στον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, στα πλαίσια των μέτρων πυροπροστασίας με σκοπό την πρόληψη και την αποφυγή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή την ταχεία επέκτασή της.

Οι ιδιοκτήτες καλούνται εντός δέκα ημερών από την παραλαβή της επιστολής να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμος Αχαρνών, οι δημότες, οφείλουν να γνωρίζουν επίσης ότι σύμφωνα με τον νόμο, ο Δήμος σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι ιδιωτικά οικόπεδα είναι ακαθάριστα, θα μπορεί να καθαρίζει ο ίδιος το εκάστοτε οικόπεδο, χωρίς να έχει γίνει περαιτέρω ενημέρωση.

Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου , σύμφωνα με την παρ. 1 του αρ. 94, περ. 26 εδάφ. Β’ του Ν. 3852/2010 (Α’ 87) και βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό.

Ο καθαρισμός των οικοπέδων, περιφραγμένων ή μη, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών, και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των πολιτών για την ασφάλεια όλων μας, αλλά και για την προστασία του Περιβάλλοντος και της δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr