Η-νέα-capsule-συλλογή-του-maison-faliakos-εξερευνά-το-ανδρικό-πουκάμισο-με-τα-μάτια-μίας-γυναίκας

Η νέα capsule συλλογή του Maison Faliakos εξερευνά το ανδρικό πουκάμισο με τα μάτια μίας γυναίκας

Μοδα

Μία συλλογή που ισορροπεί ανάμεσα στο ανδρικό και θηλυκό στυλ, δίνοντας μας το ιδανικό αποτέλεσμα.

Ο οίκος Maison Faliakos παρουσίασε πρόσφατα την νέα του capsule συλλογή για την άνοιξη 2022. Οι capsule συλλογές του οίκου χαρακτηρίζονται πάντα από το πολύ συγκεκριμένο ύφος και την αισθητική, και αποτελούνται από limited edition κομμάτια, που ακολουθούν τη λογική της υψηλής ραπτικής αλλά σε μία ανοιξιάτικη, ανάλαφρη, σύγχρονη εκδοχή.

Αυτή την φορά το ύφος της νέας capsule collection του Maison Faliakos έχει καθοριστεί από τη τετράγωνη λογική, την αρμονική γεωμετρία και τη τονικότητα, προσπαθώντας να εξερευνήσει την ραπτική του ανδρικού πουκάμισου, ενός ρούχου σταθμό στην ιστορία της παγκόσμιας μόδας. Ένα τόσο, λοιπόν, χαρακτηριστικό κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας βρίσκει μία νέα θηλυκή μετάφραση, κάνοντας μας να δούμε την χρηστική, all day εκδοχή του.

maison-faliakos-ss22-(1).jpg

Η βιωσιμότητα σε πρώτο πλάνο.

Η συλλογή ξεχωρίζει για τον upcycling χαρακτήρα της, καθώς αποτελείται από εννέα εκδοχές, που έχουν δημιουργηθεί εξ’ολοκλήρου από υπολείμματα crepe υφασμάτων από προηγούμενες συλλογές, παρουσιάζοντας μια κυκλικότητα στη χρήση και έχοντας μηδενικό αποτύπωμα, σε ότι αφορά τη σπατάλη υφασμάτων και δημιουργία αποβλήτων.

maison-faliakos-ss22-(2).jpg

To στοιχείο των τεχνικών υψηλής ραπτικής παραμένει έντονο, καθώς στη συλλογή κυριαρχούν οι χειροποίητες λεπτομέρειες, οι περίτεχνες ζωγραφικές παρεμβάσεις, οι καλοραμμένοι γιακάδες και κουμπότρυπες. Σε ότι αφορά τα αξεσουάρ, την capsule συλλογή συμπληρώνουν τα φίνα μαντήλια σε αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου και οι ζώνες από τα ίδια υφάσματα ενώ ξεχωριστή θέση στη συλλογή έχει και το bestseller του οίκου, η XXL Faliakos Tote.

maison-faliakos-ss22-(8).jpg
maison-faliakos-ss22-(4).jpg

Οι δημιουργοί του Maison Faliakos, Χρήστος Πετρίδης & Βενέδικτος Αντύπας ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ιδανικά, στο μέλλον έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε τις capsule συλλογές με πολύ ωραία και δημιουργικά θέματα, σε αυτή τη συλλογή το θέμα είναι τετράγωνη λογική.»

maison-faliakos-ss22-(6).jpg
maison-faliakos-ss22-(7).jpg

Maison Faliakos, since 1981.

Ο οίκος Maison Faliakos ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1981 από τον Κωστή Φαλιάκο, μετρώντας πλέον πάνω από 40 χρόνια ιστορίας στην ελληνική μόδα. Σήμερα, μέσα από τη συνεργασία τους ο Χρήστος Πετρίδης, Chief Creative Officer και ο Βενέδικτος Αντύπας, Creative Director, οικοδομούν μία σύγχρονη ταυτότητα για τον Maison Faliakos, αξιοποιώντας πλήρως την πλούσια κληρονομιά του οίκου. Βασιζόμενοι στην νοοτροπία της υψηλής ραπτικής, δίνουν χώρο και χρόνο στην κάθε γυναίκα και την ιστορία της ώστε να δημιουργήσουν ρούχα που τονίζουν τη προσωπικότητα της και καλύπτουν το τρόπο ζωής της. Η εμπειρία τόσων χρόνων εγγυάται υψηλής ποιότητας ρούχα με άψογη κατασκευή που πρωτοπορούν σχεδιαστικά σε Haute Couture, Bridal και Prêt-a-porter συλλογές, ακολουθώντας την ιστορική πορεία του οίκου.