Ευρωεκλογές:-Υποψήφιος-με-τη-Νέα-Αριστερά-ο-Στέλιος-Κούλογλου

Ευρωεκλογές: Υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά ο Στέλιος Κούλογλου

Πολιτικη

Την υποψηφιότητά του με τη Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχώρησε από το κόμμα ένα μήνα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία – χωρίς να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – «ως νέα, σοβαρή πολιτική δύναμη, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και τις επικοινωνιακές φαιδρότητες, η Νέα Αριστερά μπορεί να πει θαρραλέα την αλήθεια».

Και δηλώνει ότι στόχος του είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς, «που απαντά με αξιοπιστία στις προκλήσεις της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, της κλιματικής αλλαγής και της ψηφιακής μετάβασης».

Στις επικείμενες Ευρωεκλογές θα είμαι υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά!

Όπως γνωρίζετε, τον Οκτώβριο του 2023 διαχώρισα τη θέση μου από τα φαινόμενα πολιτικού εκφυλισμού στο χώρο με τον οποίο είχα εκλεγεί ευρωβουλευτής. Στο διάστημα που ακολούθησε, θεωρώ ότι οι εξελίξεις δικαίωσαν… pic.twitter.com/90ZLxUPzib

— Stelios Kouloglou (@SteliosKoul) March 30, 2024

Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου

Στις επικείμενες Ευρωεκλογές θα είμαι υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά! Όπως γνωρίζετε, τον Οκτώβριο του 2023 διαχώρισα τη θέση μου από τα φαινόμενα πολιτικού εκφυλισμού στο χώρο με τον οποίο είχα εκλεγεί ευρωβουλευτής. Στο διάστημα που ακολούθησε, θεωρώ ότι οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την επιλογή μου.

Σήμερα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου για τις επικείμενες ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα τον θανάσιμο κίνδυνο της αντιευρωπαϊκής εθνικιστικής Ακροδεξιάς, που δυναμώνει επειδή οι κοινωνικές διακρίσεις συνεχώς μεγαλώνουν. Οι πολιτικές της ευρωπαϊκής ηγεσίας είναι καταστροφικές και οι ευθύνες της ιστορικές. Την ίδια στιγμή, η χώρα μας φτωχοποιείται συνεχώς και χάνει έδαφος στην ΕΕ. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Η τραγωδία των Τεμπών και το κίνημα που γέννησε για αλήθεια και δικαιοσύνη, ανέδειξαν την υπανάπτυξη της χώρας, την ηθική διαφθορά της κυβέρνησης και την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού. Η πλειοψηφία των πολιτών ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ζήσουν άλλο έτσι.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη πράσινη, δημοκρατική επανάσταση που θα αλλάξει τα πάντα. Θα εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκηση, θα αναβαθμίσει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, θα αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα, θα δώσει σε όλους πρόσβαση στην υγεία και σε πραγματικά δωρεάν παιδεία. Καθώς και το δικαίωμα της στέγασης, ιδιαίτερα στους νέους. Και θα πάρει δραστικά μέτρα για την κλιματική κρίση, που ήδη έχει καταστρέψει ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας.

Ως νέα, σοβαρή πολιτική δύναμη, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και τις επικοινωνιακές φαιδρότητες, η Νέα Αριστερά μπορεί να πει θαρραλέα την αλήθεια. Οτι τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν τα περισσότερα στην Ευρώπη για τη μόρφωση των παιδιών τους και αυτό δεν πάει άλλο. Οτι δεν θα αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι δημόσιες δαπάνες, αν συνεχιστεί η κούρσα των εξοπλισμών. Οτι η πολιτιστική αναβάθμιση περνάει μέσα από το διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία.

Στους δύο μήνες μέχρι τις κρίσιμες ευρωεκλογές, θέτω στην κρίση των πολιτών το πολιτικό, κοινοβουλευτικό και νομοθετικό έργο, τις διεθνείς πρωτοβουλίες και δράσεις μου. Αποσκοπούν στη δημιουργία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς που απαντά με αξιοπιστία στις προκλήσεις της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας της κλιματικής αλλαγής και της ψηφιακής μετάβασης. Πάνω σε αυτές τις αρχές θα κινηθώ μέχρι την 9η Ιουνίου αλλά και μετά από αυτή.