Εορτολόγιο-31-Μαρτίου:-Δείτε-ποιοι-γιορτάζουν-σήμερα!

Εορτολόγιο 31 Μαρτίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Lifestyle
Εορτολόγιο 31 Μαρτίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα! | Star.gr

Σε ποιους θα ευχηθούμε σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 31 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη των Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίου Υπατίου Ιερομάρτυρος.

Ο Άγιος Ιερομάρτυς Υπάτιος ήταν Επίσκοπος Γαγγρών κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Μεγάλου Κωνσταντίνου και έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, η οποία συνήλθε το έτος 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας.

Διακρίθηκε για την πιστότητά του στα ορθόδοξα δόγματα και τη σφοδρή πολεμική του κατά των δυσσεβών αιρετικών και, μάλιστα, των Αρειανών. 

Σήμερα γιορτάζουν οι:

  • Υπάτιος, Ύπατος, Υπάτης
  • Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης
  • Γρηγορία *

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

Ανατολή ήλιου: 07:11

Δύση ήλιου: 19:47

Διάρκεια ημέρας: 12 ώρες 36 λεπτά

Σελήνη 20.4 ημερών

Παγκόσμια Ημέρα Αποθήκευσης Αρχείων

Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου του 2010 κάποιοι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης reddit είχαν την ιδέα να αφιερώσουν μία ημέρα στην αρχειοθέτηση των δεδομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών (backup).

Σκοπός τους, να υπενθυμίσουν στους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων τη σημασία της αποθήκευσης των δεδομένων που η ενδεχόμενη απώλειά τους λόγω μη αρχειοθέτησης μπορεί εκτός από τη συναισθηματική αξία για τον απλό χρήστη να έχει και οικονομικό αντίκτυπο για τον επαγγελματία και τις επιχειρήσεις.

Η ιδέα είχε απήχηση, οι εταιρείες κατασκευής εξωτερικών σκληρών δίσκων την αγκάλιασαν κι έτσι γεννήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Αποθήκευσης Αρχείων (World Backup Day), που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2011, στις 31 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε

τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.