Εναρκτήρια-Εκδήλωση-της-Δράσης-«Επιχειρείτε!»,-της-Γραμματείας-Παραγωγικών-Τομέων-ΝΔ.

 Εναρκτήρια Εκδήλωση της Δράσης «Επιχειρείτε!», της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων Ν.Δ.

Πολιτικη

Κύριοι Στόχοι του «Επιχειρείτε!» είναι η απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και η αναγνώρισή της ως το κύριο μέσο οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και προόδου, παράλληλα με την ανάδειξη και προβολή επίκαιρων κυβερνητικών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες διευκολύνουν, προωθούν και αναβαθμίζουν το επιχειρείν στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας Άκης Μπάφας εξηγώντας τις στοχεύσεις της δράσης και εν συνεχεία απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος και ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης.

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ στελεχών της Κεντρικής Διοίκησης της ΝΔ, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Συντονιστή του Διαγραμματειακού οργάνου, ως εκπροσώπου του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη, του Χάρη Θεοχάρη, Γραμματέα Προγράμματος και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, του Γιώργου Στεργίου, τέως Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και του Γιάννη Τριανταφύλλου, Διευθυντή της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων, τέθηκαν θέματα πολιτικής προσέγγισης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα, καθώς και οι προγραμματικοί στόχοι προς την κατεύθυνση αυτή για το προσεχές διάστημα.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τρεις θεματικές ομιλίες με βάση τους κεντρικούς άξονες στους οποίους δομείται η δράση «Επιχειρείτε!». Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης για θέματα συνεργασίας επιχειρήσεων και clustering (Άξονας Α’ #cooperate), με επίκεντρο και την πρόσφατη παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις στη Βουλή, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας για θέματα έρευνας καινοτομίας (Άξονας Β’ #innovate) και ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής Χρήστος Ταραντίλης για τη σημασία της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα (Άξονας Γ’ #educate), την ανάπτυξη και αξιοποίηση της καινοτομίας.

Η Ομάδα της Δράσης Επιχειρείτε! με τους θεματικούς συντονιστές Σάκη Παιδή (#cooperate), Πάρη Πάτση (#educate) και Έρη Τόκα (#innovate), και ο Περιφερειακός Συντονιστής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου Γιάννης Ρουκάς, παρουσίασαν τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών συναντήσεων που προηγήθηκαν για όλες της Περιφέρειες της χώρας, καθώς και το πλάνο δράσεων για την περίοδο Μάιος – Ιούλιος 2022.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, την Τετάρτη 18 Μαΐου, συντόνισε η Συντονίστρια της Δράσης «Επιχειρείτε!» Έρη Τόκα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr