Δοκιμών-συνέχεια-για-το-εκρηκτικό-bmw-xm

Δοκιμών συνέχεια για το εκρηκτικό BMW XM

Αθλητικα

Η BMW συνεχίζει εντατικά τις δοκιμές στο κορυφαίο υβριδικό μοντέλο XM με τους 650 ίππους!

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της BMW XM έχει ξεκινήσει με την γερμανική φίρμα να έχει μπει σε εντατικό πρόγραμμα δοκιμών. Πρόσφατα το σπορ εξηλεκτρισμένο SUV της BMW βρέθηκε στους δημόσιους δρόμου για να αξιολογηθεί η κορυφαία οδηγική συμπεριφορά του με τους μηχανικούς εξέλιξης να επιλέγουν μια απαιτητική διαδρομή με πολλές εναλλαγές.

Το νέο μοντέλο της BMW, ακόμα κρυμμένο κάτω από καμουφλάζ, είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σπορ οδήγησης στον οδηγό με την σφραγίδα του τμήματος M. Η BMW XM είναι το πρώτο αυτοκίνητο του τμήματος Μ που διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης. Ο θερμικός κινητήρας είναι V8 και συνεργάζεται με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Η συνολική απόδοση φτάνει τους 650 ίππους και τα 800Nm ροπής, ενώ είναι εξοπλισμένο με σύστημα τετρακίνησης M xDrive για κορυφαία πρόσφυση και σπορ χαρακτηριστικά.

BMW

Η νέα XM έχει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 80 χιλιομέτρων, ενώ έχει επιτευχθεί κατανομή βάρους 50/50. Οι αναρτήσεις είναι Adaptive M Professional οι οποίες περιλαμβάνουν μία ειδική για το μοντέλο έκδοση των ελατηρίων και των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ, καθώς και – για πρώτη φορά σε μία BMW M – ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποίησης των κλίσεων του αμαξώματος με τεχνολογία 48volt. Το Integral Active Steering αποτελεί επίσης μέρος του στάνταρ εξοπλισμού του μοντέλου της BMW M για πρώτη φορά και προάγει την ευελιξία και τη δυναμική συμπεριφορά στις στροφές, καθώς και την ευστάθεια κατά την αλλαγή λωρίδων.

BMW

Ο Φρανσίσκους βαν Μίλ, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW M GmbH, σχολίασε: «Με το ντεμπούτο της BMW XM στο τέλος της επετειακής χρονιάς μας, κοιτάμε το μέλλον, όπου η BMW M θα συνεχίσει, αποστασιοποιημένη από τα συμβατικά, να υπερβαίνει τα όρια. Η ηλεκτροκίνηση μας προσφέρει νέες ευκαιρίες να αναδείξουμε την αδιαμφισβήτητη αίσθηση M, με ένα συναρπαστικό τρόπο και να τη μεταφέρουμε στο δρόμο. Ανεξάρτητα από την τεχνολογία μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιούν, τα μοντέλα υψηλών και πολύ υψηλών επιδόσεων θα συνεχίσουν να κατέχουν ένα μοναδικό και αυθεντικό χαρακτήρα Μ στο μέλλον».

Η παραγωγή της BMW XM αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2022, στο αμερικανικό εργοστάσιο του BMW Group στο Σπάρτανμπεργκ.

BMW