Δικαιώνει-απόλυτα-τον-Άρη-η-uefa

Δικαιώνει απόλυτα τον Άρη η UEFA

Αθλητικα

Η επιστολή που έστειλε η ομοσπονδία ξεκαθαρίσει οτι ο Άρης σωστά πήρε την αδειοδότηση και εκφράζει τους προβληματισμούς για τον χειρισμό του θέματος από την ΕΠΟ.

Ξεκάθαρα υπέρ του Άρη είναι η γνωμοδότηση που έστειλε η UEFA για το θέμα της αδειοδότησης και δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία. Αντίθετα, εκφράζονται οι προβληματισμοί για τους χειρισμούς της υπόθεσης από την ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που απέστειλε προς την ΕΠΟ αναφέρονται μεταξύ άλλων:

– Σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού αδειοδότησης της UEFA, ο διαχειριστής της διαδικασίας (ΕΠΟ) της χορήγησης αδείας είναι μέλος της UEFA και οφείλει να ακολουθεί τον σχετικό αγγλικό κανονισμό αδειοδότησης της UEFA (UEFA Club Licensing & Financial Fair Play Regulations (CL&FFP)

-Η ΕΠΟ οφείλει να εφαρμόζει τις κατάλληλες διοικητικές διαδικασίες λήψης απόφασης επι των κριτηρίων αδειοδότησης UEFA

και να εξετάζει όλα τα έγγραφα της ΠΑΕ που αιτείται χορήγηση αδείας σύμφωνα και μόνο με τον κανονισμό UEFA Club Licensing & Financial Fair Play Regulations (CL&FFP).

– Η ΕΠΟ οφείλει οχι μόνο να λειτουργεί σύμφωνα με τα άρθρο 11 του κανονισμού αδειοδότησης UEFA CL&FFP το οποίο αναφέρεται στην «ίση μεταχείριση και την εμπιστευτικότητα των φακέλων των ΠΑΕ» (Equal treatment and confidentiality) αλλά και να διαφαλίζει την εφαρμογή του.

– Ξεκαθαρίζεται οτι οι ΠΑΕ που αιτούνται αδειοδότησης μπορούν να προσφύγουν στο CAS και δεν δεσμεύονται σε καμμία περίπτωση απο τις αποφάσεις της ΕΠΟ ούτε καν του δευτεροβάθμιου οργάνου αδειοδότησης.

Ακόμα σε ότι αφορά την υπόθεση του φακέλου της ΠΑΕ Άρης, υπάρχει η εξής αναφορά στο θέμα του Παλαθουέλος:

«Τονίζουμε ότι παρόλο που η οφειλή σε εργαζόμενο της παλαιάς ΠΑΕ Άρης αφορά στην διάδοχο νέα ΠΑΕ Άρης (σ.σ και αυτό αποκλειστικά και μόνο βάσει της απόφασης του CAS και μόνο για την υπόθεση Παλαθουέλος), η οφειλή αυτή δεν εμπίπτει στο άρθρο 50 του κανονισμού αδειοδότησης γιατί η απόφαση του CAS απεφάνθη ότι η νέα ΠΑΕ Άρης είναι διάδοχος της παλαιάς ΠΑΕ Άρης στις 27 Ιαν.2022 (ευρισκόμενη η υπόθεση σε εκρεμμοδικεία στις 31.12.21) και γιατί ο εργαζόμενος δεν υπήρξε ποτέ εργαζόμενος της νέας ΠΑΕ Άρης».

Υπάρχει ξεκάθαρος νόμος για την Ελλάδα

Κάποιοι, βέβαια, προσπαθούν και πάλι να δημιουργήσουν κλίμα κατά του Άρη. Συγκρίνοντας, μάλιστα, την οφειλή του Παλαθουέλος με αυτές της παλιάς ΠΑΕ προς Έλληνες παίκτες. Γνωρίζουν, βέβαια και οι ίδιοι οτι η νέα ΠΑΕ Άρης, είναι απόλυτα καλυμμένος με βάση τον ελληνικό νόμο, καθώς πρόκειται για διαφορετική εταιρεία με άλλο ΑΦΜ. Επίσης, το άρθρο της ΕΠΟ για τη πληρωμή του 50% των χρεών αφορά εταιρείες που συστάθηκαν το 2017, ενώ η νεα ΠΑΕ Άρης, όπως και η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ, συστάθηκαν νωρίτερα.