Δημοσκόπηση:-Στις-8,5-μονάδες-η-διαφορά-ΝΔ-και-ΣΥΡΙΖΑ-–-Οι-έξι-στους-δέκα-θα-ψηφίσουν-με-κριτήριο-την-ακρίβεια

Δημοσκόπηση: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Οι έξι στους δέκα θα ψηφίσουν με κριτήριο την ακρίβεια

Πολιτικη

Στις 8,5 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το OPEN, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 28 Μαΐου μεταξύ 1000 ατόμων.

Εμπιστοσύνη

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ έχει 31,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%. Στην τρίτη θέση είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 12,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, ενώ καταγράφεται και ένα 12,5% αναποφάσιστων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του 36% των ερωτηθέντων ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 25% και βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από τον «κανέναν» που απαντάει το 32% των ερωτηθέντων.

Στην κάλπη με το μυαλό στην ακρίβεια

Βασικό κριτήριο στην τελική επιλογή της ψήφου τους παίζει για τους ψηφοφόρους η ακρίβεια. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση για το 27% των ερωτηθέντων η ακρίβεια θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, για το 33% μεγάλο, για το 16% μικρό, το 15% λέει πολύ μικρό, ενώ 9% απάντησε «δεν ξέρω». Αυτό σημαίνει ότι 6 στους 10 Έλληνες θα βρεθούν στην κάλπη έχοντας κατά κύριο λόγο στο μυαλό τους την ακρίβεια.

Για το πόσο θα βοηθήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα, το 31% απάντησε «καθόλου», το 35% «λίγο», το 19% «αρκετά» και το 2% «πολύ». Στο 13% η απάντηση «δεν ξέρω».

Όσο για το πώς θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ: το 34% λέει «τα ίδια», το 33% «χειρότερα», το 21% «καλύτερα» και 12% «δεν ξέρω».

Διαβάστε επίσης Υπουργείο Άμυνας: Προειδοποιήσεις για υβριδικές απειλές στα νησιά και στον Έβρο

Διαβάστε επίσης Φυσικό αέριο: Πλαφόν από την ΕΕ στη χονδρική τιμή ζητάει ο Μητσοτάκης – Το απέκλεισε ο Τζεντιλόνι

Το ταξίδι στις ΗΠΑ και τα ελληνοτουρκικά

Στο ερώτημα πόσο θα βοηθήσουν την Ελλάδα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα η συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, αλλά και η ομιλία στο Κογκρέσο, το 30% απάντησε «αρκετά», το 29% «καθόλου», το 16% «πολύ», το 14% «λίγο» και το 11% «δεν ξέρω».

Για το αν θα συνεχιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας, το 69% πιστεύει ότι θα συνεχιστούν, το 18% έχει διαφορετική εκτίμηση, ενώ ένα 13% απάντησε «δεν ξέρω».