Γεωργιάδης:-Ελλάδα-και-Σαουδική-Αραβία-μπορούν-να-γίνουν-διασυνδεδεμένος-ψηφιακός-κόμβος

Γεωργιάδης: Ελλάδα και Σαουδική Αραβία μπορούν να γίνουν διασυνδεδεμένος ψηφιακός κόμβος

Οικονομια

Στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας μίλησε ο Αδ. Γεωργιάδης

Η Ελλάδα και και η Σαουδική Αραβία μπορούν να γίνουν ένας διασυνδεδεμένος ψηφιακός κόμβος για την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια φιλική χώρα για επενδύσεις, τόνισε ότι το κλίμα συνεργασίας για την υλοποίηση συμφωνιών και projects που έχουν Ελλάδα και Σαουδική Αραβία «είναι υποδειγματικό και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες αποστολές» και πρόσθεσε ότι: «Πρόκειται να κάνουμε πολλά πράγματα στο μέλλον μαζί».

Ο υπουργός σημείωσε το ενδιαφέρον από την πλευρά της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας «για να επεκτείνουν τη συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, όπως στον αγροτικό τομέα και την ασφάλεια των τροφίμων, στον τουρισμό, στο Real Estate, στη βιομηχανία, στα ναυτιλιακά αλλά και στην ψηφιακή τεχνολογία».

Διαβάστε επίσης ΓΣΕΕ: Απώλεια – μαμούθ κατά 18% της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού

Ειδικά για την ψηφιακή τεχνολογία ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές κέντρων δεδομένων (data center) στη νότια Ευρώπη.

»Όταν αναλάβαμε το υπουργείο με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση, η χώρα μας βρισκόταν στη χαμηλότερη θέση, σχεδόν στο μηδέν, όσον αφορά στις επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία. Τρία χρόνια μετά, η Pfizer εγκαινίασε digital hub στη Θεσσαλονίκη και από 200 θέσεις εργασίας έφθασαν στις 700 και σύντομα τις 1.000.

»Ακολούθησαν η Digital Realty, η Microsoft, η Amazon Web Services, η Google, η Meta (Facebook) και πολλοί άλλοι παγκόσμιοι κολοσσοί που επιλέγουν πλέον την Ελλάδα λόγω γεωπολιτικής θέσης, πολιτικής σταθερότητας και υψηλού επιπέδου εργατικού δυναμικού. Μπορούμε, η Ελλάδα από τη μία πλευρά και το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας από την άλλη, να γίνουμε ένας διασυνδεδεμένος ψηφιακός κόμβος για την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών. Αυτό είναι το όραμά μας για το μέλλον».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr