Αυγενάκης:-«Να-χειροκροτήσουμε-τους-αθλητές-που-είναι-παράδειγμα-επιμονής,-πάθους,-πειθαρχίας-και-αγωνιστικότητας»

Αυγενάκης: «Να χειροκροτήσουμε τους αθλητές που είναι παράδειγμα επιμονής, πάθους, πειθαρχίας και αγωνιστικότητας»

Αθλητικα

Η στήριξη και η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο Ηράκλειο αλλά και γενικότερα στην Κρήτη, είναι το ζητούμενο από μεγάλες εκδηλώσεις, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στα «Δύο Αοράκια» το διάστημα 2- 5 Ιουνίου και δεν είναι άλλη από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων.

Η στήριξη και η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο Ηράκλειο αλλά και γενικότερα στην Κρήτη, είναι το ζητούμενο από μεγάλες εκδηλώσεις, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στα «Δύο Αοράκια» το διάστημα 2- 5 Ιουνίου και δεν είναι άλλη από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης. Την διοργάνωση υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ο Δήμος Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι Μινωικές Γραμμές, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Περισσότεροι από 250 αθλητές και αθλήτριες θα βρεθούν τις επόμενες ώρες στο Ηράκλειο για το κορυφαίο ραντεβού των μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών του τζούντο, σε μια διοργάνωση που εάν δεν υπήρχε η υγειονομική κρίση του κορονοϊού, θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, πριν από δύο χρόνια! Η… αναμονή ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και το σύνθημα για την πραγματοποίησή της, δόθηκε σήμερα με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ο αθλητικός τουρισμός αρχίζει σιγά-σιγά να αποκτά διαστάσεις. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να καταφέρουμε έστω κι ένα μικρό ποσοστό, μεγάλου τζίρου, που παγκοσμίως προκύπτει από τον αθλητικό τουρισμό, να το φέρουμε στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, η χώρα μας έχει καταφέρει να πάρει ένα μικρό κομμάτι αυτής της πίτας. Η Κρήτη αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού, γιατί καλύπτει πολλές και διαφορετικές ανάγκες όλων εκείνων που θέλουν να την επισκεφθούν. Από ξενοδοχειακές υποδομές, από αεροδρόμιο κ.ο.κ.», είπε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο της Κρήτης να βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο για να χειροκροτήσουν αθλητές του τζούντο «που δεν το βάζουν κάτω. Παρά τα χρόνια τους, επιμένουν να αγωνίζονται, δίνοντας παράδειγμα επιμονής, πάθους, πειθαρχίας και αγωνιστικότητας. Τους ευχαριστούμε για την επιμονή τους».

Ο οικοδεσπότης της συνέντευξης Τύπου, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον αθλητισμό, Γιώργος Πιτσούλης, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Τύπου, είπε ότι «το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά του ηλικιακού ρατσισμού, αλλά και μήνυμα προς όλους ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ. Με καλή διάθεση μπορείς να πετύχεις τα πάντα», είπε ο κ. Πιτσούλης, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξωστρέφεια που παρουσιάζει η Κρήτη, «δίνοντας βαρύτητα στον αθλητικό τουρισμό, λόγω και της πανδαισίας αθλητικών γεγονότων στο νησί, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης, με τους δήμους αλλά και πολλούς τοπικούς φορείς και αθλητικά σωματεία».

«Προμετωπίδα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού», είναι σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού, Κώστα Βαρδαβά, «οι διοργανώσεις των βετεράνων και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που φιλοξενούμε μια τέτοια στην πόλη μας και μάλιστα Ευρωπαϊκού επιπέδου». Είπε ότι το Ηράκλειο είναι προνομιακός τόπος για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, αφού δύναται να προσελκύσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ενώ πρότεινε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη τη διεξαγωγή στην πόλη μιας μεγάλης διοργάνωσης, πολλών διαφορετικών αθλημάτων, αποκλειστικά για βετεράνους.

O πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτρης Μιχαηλίδης, είπε ότι «το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων αποτελεί την πρόγευση των μεγάλων αγωνιστικών εκδηλώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας μέσα στα επόμενα χρόνια» τονίζοντας ότι βασική επιδίωξη των επόμενων ετών είναι «η Ελλάδα να γίνει η πρωτεύουσα του τζούντο της «γηραιάς ηπείρου». «Η θέληση υπάρχει, οι προϋποθέσεις υπάρχουν, οπότε είναι θέμα χρόνου για να επιτευχθεί. Θέλουμε κι εμείς με τον τρόπο μας να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο και δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού».

Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 15:30. Τις τρεις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν τα ατομικά, ενώ την τελευταία το ομαδικό. Οι αγώνες, καθ` όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα εκκινούν στις 09:30 και οι τελικοί στις 16:00 εκτός της Κυριακής που θα πραγματοποιηθούν στις 14:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.