Αβραμόπουλος:-Σημαντική-στιγμή-για-την-Ελλάδα-η-επίσκεψη-Μητσοτάκη-στις-ΗΠΑ-|-in.gr

Αβραμόπουλος: Σημαντική στιγμή για την Ελλάδα η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ | in.gr

Πολιτικη

Ο Δ. Αβραμόπουλος εκτίμησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα γυρίσει πίσω με ενισχυμένη την εικόνα και τον ρόλο μας στην περιοχή»

«Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα κάτω από αυτή την συγκυρία, με την ευρύτερη γειτονιά μας σε μια γεωπολιτική κινητικότητα και με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να έχουν ήδη διαμορφώσει ένα κλίμα αστάθειας, αβεβαιότητας και ρευστότητας, αναδεικνύει κατ’αρχήν, και αυτός είναι ένας από τους βασικούς σκοπούς αυτής της επίσκεψης, τη γεωστρατηγική σημασία που έχει στα μάτια, αλλά και στη στρατηγική του ευρω-ατλαντικού συστήματος η χώρα μας», δήλωσε σε συνέντευξή του στον Real FM ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Προσέθεσε μάλιστα ότι αυτό το θετικό κλίμα για την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό ενισχύεται: «Είμαι βέβαιος ότι είτε επίσημα είτε πίσω από τις κλειστές πόρτες με τον πρόεδρο Μπάιντεν, καθώς και με τις επίσημες ομιλίες του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα προβληθεί στα πλαίσια της ευρω-ατλαντικής στρατηγικής ασφάλειας. Εκεί θα συζητηθούν σίγουρα και άλλα θέματα. Εγώ βλέπω αυτή την επίσκεψη σαν μια πολύ σημαντική στιγμή για το μέλλον της χώρας μας στην ευρύτερη γειτονιά και με έναν νέο ρόλο στο όνομα των δεσμεύσεών της που συνειδητά έχει αναλάβει απέναντι στην ευρω-ατλαντική συμμαχία», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης – Μπάιντεν: Παρεμβάσεις «με «εθνικό, γεωπολιτικό και ιστορικό στίγμα»

Ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε επίσης ότι «πρέπει εμείς να αναδεικνύουμε τον δικό μας γεωστρατηγικό ρόλο. Συχνά ετεροπροσδιοριζόμαστε, κάθε ημέρα κοιτάμε τι γίνεται στην Τουρκία. Δεν είναι εκεί το θέμα μας, η Τουρκία κάνει την δουλειά της, έχει τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα». Και κατέληξε εκτιμώντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα γυρίσει πίσω με ενισχυμένη την εικόνα και τον ρόλο μας στην περιοχή».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr